Pozsonyi repülőtér

Parkolás a repülőtéren: Kassai, pozsonyi, bécsi, prágai és budapesti szolgáltatások összehasonlítása

A repülős utazás megtervezésekor gyakran nagy hangsúlyt fektetünk a repülőjegyek kiválasztására, a szállásra és a célállomási programra. A felkészülés egyik fontos szempontja azonban gyakran az utolsó pillanatig az árnyékban marad – a repülőtéri parkolás. 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a repülőtéri parkolás tervezésének fontosságát és előnyeit különböző városokban, például Pozsonyban, Kassán, Bécsben, Prágában és Budapesten. Akár rövid, akár hosszú távú parkolási megoldásokat keres, a repülőterek az utazók igényeire szabott lehetőségek és szolgáltatások széles választékát kínálják. 

Miért fontos előre megtervezni a repülőtéri parkolást?

Számos fontos ok van arra, hogy miért érdemes előre megfontolni a parkolást, többek között az, hogy pénzt takarítson meg, biztosítson helyet, és nyugodtan és stresszmentesen induljon útjára. Nézzünk meg közelebbről néhány ilyen okot.

Last minute áremelés

A repülőtéri parkolás előre tervezésének egyik legfontosabb tényezője a költségek. A jegyárakhoz hasonlóan a reptéri parkoló árak is jelentősen ingadozhatnak a kereslet és a rendelkezésre állás függvényében. 

Ha az utolsó pillanatban foglal parkolóhelyet, akkor lényegesen magasabb díjat fizethet, mintha előre lefoglalta volna a parkolóhelyet. A korai foglalás segíthet alacsonyabb árat zárni, és pénzt takaríthat meg, amelyet utazása egyéb vonatkozásaira használhat fel.

A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre

A repülőterek gyakran nagyon forgalmas helyek, és ez vonatkozik a parkolóikra is. Az évszaktól, ünnepnapoktól vagy különleges eseményektől függően a parkolás korlátozott lehet. Ha az utolsó pillanatra hagyja parkolóhelyfoglalását, fennáll annak a veszélye, hogy nem talál szabad helyet, és ez jelentős kényelmetlenséget és stresszt okozhat a repülés előtt. 

A korai foglalással nem csak helyet biztosít, hanem nyugalmat is, tudva, hogy rendezett parkolási lehetőséggel rendelkezik.

Nyugalom az utazás előtt

A repülőtéri parkolás idő előtti megtervezése hozzájárul az utazás zökkenőmentes megkezdéséhez külföldre utazni. Semmi sem fokozza jobban a stresszt, mint az utolsó pillanatban felmerülő logisztikai problémák kezelése. 

Az előre biztosított parkolóhely lehetővé teszi, hogy nyugodt lélekkel készüljön az utazásra, elkerülje a felesleges stresszt az indulás napján, hogy parkolóhelyet találjon, és könnyed szívvel kezdje kalandját. 

Parkolás a repülőtéren

A repülőtéri parkolás biztonsági szempontjai

A jármű biztonsága az Ön távolléte alatt az egyik fő gondja minden olyan utazónak, aki úgy dönt, hogy használja a repülőtéri parkolót. Az olyan kockázatok miatt, mint a lopás vagy a jármű sérülése, fontos figyelembe venni a repülőtéri parkolási szolgáltatások biztonsági szempontjait.

Manapság számos repülőtéri parkoló fejlett biztonsági intézkedéseket kínál járművei védelmének biztosítása érdekében. Vessünk egy pillantást néhány kulcsfontosságú szempontra, amelyek hozzájárulnak járműve biztonságához a repülőtéren való parkolás során.

Kamerák és biztonsági szolgáltatások

Sok repülőtéri parkoló kiterjedt biztonsági kamerarendszerrel van felszerelve, amely folyamatosan figyeli az egész területet. Ezek a kamerák elrettentő eszközként szolgálnak a leendő tolvajok ellen, miközben fontos feljegyzéseket készítenek incidens esetén. 

Ezenkívül a minőségi repülőtéri parkolási szolgáltatások általában rendszeres biztonsági járőrözést is tartalmaznak, hogy további védelmet nyújtsanak. Az intézkedések ezen kombinációja biztosítja, hogy járműve biztonságban legyen, amíg Ön távol van.

Figyelmeztetés: Nem minden utazási mód alkalmas terhes nők számára. Például a hosszú repülőutak vagy az autós utazások növelhetik a vérrögök kialakulásának kockázatát.
Ismered a terhesség alatti utazás buktatóit?

Parkolás közben gépjármű biztosítás

A repülőtéri parkolóhely kiválasztásakor fontos tájékozódni arról, hogy a parkoló biztosít-e a gondozásukban lévő járművekre. Ez a védelem különféle eseményekre terjedhet ki, beleértve a lopást vagy a jármű sérülését. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a biztosítás feltételei és terjedelme változhat, ezért fontos, hogy foglalás előtt figyelmesen olvassa el az inasszolgálat feltételeit. 

Zárható parkolóhelyek

Egyes repülőtéri parkolók zárható parkolóhelyeket vagy egyedi garázsokat kínálnak, amelyek maximális biztonságot nyújtanak járművének. Ezek a zárható helyek ideálisak azoknak az utazóknak, akik a lehető legmagasabb szintű védelmet keresik járművük számára. 

Bár ez a szolgáltatás drágább lehet, példátlan védelmet nyújt a lopás, vandalizmus és a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen. 

Utas a repülőtéren

Alternatív közlekedési módok a repülőtérre

A repülőtéri utazás megtervezésekor fontos mérlegelni az összes rendelkezésre álló közlekedési lehetőséget, hogy egyensúlyt találjon a költségek és a kényelem között. 

A tömegközlekedés, a taxi szolgáltatások és a közös utazások költségeinek és kényelmének összehasonlítása

A tömegközlekedés gyakran a leggazdaságosabb választás az utazók számára. Sok városban vannak buszok, vonatok vagy metrók, amelyek közvetlenül a repülőtérre mennek. Bár a tömegközlekedéssel való utazás a legköltséghatékonyabb, a menetrendek és az esetleges átszállási igények miatt több tervezést igényelhet. 

A taxiszolgáltatások és a közös utazások nagyobb kényelmet kínálnak, mivel közvetlenül otthonából felvehetik, és elvihetik a terminálhoz. A legjobb repülőtéri szállítási lehetőség kiválasztásakor fontos figyelembe venni különböző tényezőket, például a teljes költséget, a kényelmet, az utazási időt és a poggyász mennyiségét.

Azok számára, akik több országon keresztül utaznak, ha szükségük van rá autópálya bélyegek Csehország, Lengyelország, Magyarország és Ausztria számára, a tömegközlekedés vagy a telekocsi szolgáltatás használatával elkerülhető a többletköltség. 

Parkolási és utazási lehetőségek a repülőterek közelében

A Park and ride rendszerek kiváló alternatívát jelentenek azoknak, akik saját autójukkal szeretnének eljutni a repülőtérre, de nem szeretnének magas reptéri parkolási díjat fizetni. Ezek a parkolók gyakran a fő közlekedési csomópontok közelében találhatók, és ingyenes vagy kedvezményes transzfert kínálnak a repülőtérre. 

Bár lehet, hogy ez egy kicsit több tervezést igényel, a személyes jármű kényelme és a parkolási költségek megtakarítása sok utazó számára ideális választás lehet.

MRŠtefánika Bratislava repülőtér

A pozsonyi MRŠtefánika nemzetközi repülőtér különféle parkolási lehetőségeket kínál a rövid távútól a hosszú távúig, beleértve a VIP szolgáltatásokat is. 

Pozsonyi repülőtér

Milyen parkolási lehetőséget kínál a repülőtér?

Rövid távú parkolás: Ideális azok számára, akik a repülőtérre érkeznek, hogy leszálljanak vagy felvegyenek utasokat. A repülőtér rövid távú parkolási lehetőséget biztosít a terminálok közelében, míg az első 15 perc ingyenes.

Hosszú távú parkolás: Azon utasok számára, akik hosszabb időre a repülőtéren hagyják járművüket, a P1, P2 és P3 parkolóhelyek állnak rendelkezésre. Az árak a parkoló hosszától és a parkoló helyétől függően változnak. A hosszú távú parkolás a nyaralás vagy üzleti céllal utazók számára alkalmas.

A P2 főparkoló parkolási árait az alábbi táblázatban találja. Alternatív megoldásként ellenőrizheti őket a repülőtér fő webhelyén. Az árak fizetési módtól és szezontól függően változnak.

Állásidő

Az ár

15 perc

ingyenes

1 óra

5 €

minden második óra elkezdődött

5 €

1 nap

32 €-tól

2-3 nap

36 eurótól

4-5 nap

48 €-tól

6 nap

64 eurótól

Minden második nap a 15. napig

az ár körülbelül 10 euróval emelkedik

15-20 nap

140 €

Jegy elvesztése

200 €

Mentési tippek

Korai foglalások: Az egyik legjobb módja annak, hogy spóroljon a repülőtéri parkoláson, ha kihasználja a korai online foglalásokat. A parkolási díjak lényegesen alacsonyabbak lehetnek, ha előre foglal helyet.

Parkolóhelyek online foglalása

Az online helyfoglalási szolgáltatás 670 parkolóhelyet kínál a P2 parkolóban, melyeket a mellékelt térképen tekinthet meg a repülőtér honlapján. Sikeres regisztráció után egy napra vagy hosszabb időre is lefoglalhat parkolóhelyet.

A parkolóhely foglalás folyamata gyors és intuitív, a fizetés online fizetési kapun keresztül is történhet. Parkolóhely megvásárlása után QR kódot kap. Mentse el ezt a kódot mobiltelefonjába, vagy nyomtassa ki minden esetre. A parkolóba való belépéskor a QR-kód megadása szükséges.

A beléptető automaták szkennerekkel vannak felszerelve, amelyek képesek felismerni a QR-kódokat digitális formában a telefonon vagy a papírra nyomtatottakban. A QR-kód beolvasása után a gép kiállít egy jegyet, amelyre a parkoló elhagyásakor lesz szükség.

Alternatív parkolási szolgáltatások: A repülőtér környéke gyakran kínál alternatív parkolási lehetőségeket a repülőtéri transzferrel. Ezek a szolgáltatások költséghatékonyabbak lehetnek, különösen a hosszú távú parkolásnál.

Parkolás a pozsonyi repülőtéren napi 20 euróba kerül a parkolás. Az árak a parkolás hosszától és a parkoló szezonális használatától függően változnak. 

Napok száma

Parkolás szezonban

 2024.01.01. – 2024.05.31

Parkolás szezonban 

2024.6.1. – 2024.9.30

1

20 €-tól

30 €-tól

2

23 €-tól

35 €-tól

3

27 €-tól

40 eurótól

5

36 eurótól

55 €-tól

10

52 eurótól

90 eurótól

15

62 eurótól

115 eurótól

20

74 eurótól

160 eurótól

25

92 eurótól

210 eurótól

30

107 eurótól

260 eurótól

Transzfer szolgáltatás:

 • Szállítás a pozsonyi repülőtérre és vissza
 • Szállítás Pozsonyba vagy onnan 25 km távolságig
 • Szállítás a bécsi Schwechat repülőtérről vagy vissza (max. 4 fő vagy 5-8 fő részére)

Az átszállás feltételeiről, valamint az aktuális parkolási árakról a honlapon tájékozódhat parkolás a Monti repülőtéren.

Amikor kiválasztja a legmegfelelőbb parkolási lehetőséget a pozsonyi MR Štefánika repülőtéren, fontos figyelembe venni utazása hosszát, költségvetését és a kívánt kényelmet. Megfelelő tervezéssel stressz és felesleges kiadások nélkül indulhat útnak.

Kassai Nemzetközi Repülőtér

A 9 rendszeres közvetlen járat mellett a repülőtér charterjáratokat is kínál több nyaralóhelyre.

Kassai repülőtér

Amikor megérkezik a repülőtérre, az alábbi három parkolási lehetőség közül választhat:

1. P1 – Rövid távú parkolás közvetlenül a terminál előtt: A P1-es parkoló ára 5 eurótól kezdődik az első órában. Minden további óra után 4 eurós díjat kell fizetni.

2. P2 – Parkolóhely rövid megbeszélésekhez: Ha szeretné elküldeni, fogadni vagy elvinni barátait, családját vagy üzleti partnerét, a P2 parkolót használhatja, ahol a parkolás első 10 perce ingyenes. Ha ezen idő lejárta előtt nem jelöli meg a parkolójegyet a fizetőautomatában, 1 óra parkolási díj (beleértve a 10 ingyenes percet is) 2,50 €.

3. P3 – Hosszú távú parkolás: Nyaraláson vagy hosszabb üzleti úton utazók számára gazdaságilag előnyös hosszú távú parkolás a P3 parkolóban lehetséges. A hosszú távú parkolás részletes árai a repülőtér honlapján található árlistában találhatók.

A parkoló nem igényel foglalást, és elegendő parkolóhellyel rendelkezik. Gépkocsiját parkolás közben folyamatosan kamerarendszer figyeli. A parkolóba való belépéskor ne felejtse el felvenni a parkolójegyet, amely a parkolási díj megfizetéséhez és a parkoló elhagyásához szükséges. A parkolási rendszer teljesen automatizált.

A parkolási díjat a terminál épülete előtt található két fizetőautomatán fizetheti ki. Fizetni lehet készpénzben (0,10, 0,20, 0,50, 1, 2 eurós érmék és 5, 10, 20, 50 eurós bankjegyek) vagy bankkártyával, beleértve az érintés nélküli fizetést is. kifizetések.

Inspiráció: Még az autós utazásnak is megvan a maga varázsa.
Tudja, hogyan fedezhet fel új helyeket autója kényelméből?

Tömegközlekedés használata a parkolás alternatívájaként

A kassai tömegközlekedés hatékony és megfizethető megoldást kínál arra, hogy a városközpontból autó nélkül juthasson el a repülőtérre. A 23-as busz összeköttetést biztosít a repülőtér és a városközpont, valamint a főpályaudvar és a buszpályaudvar között. Ez a vonal kényelmes és hatékony közlekedést biztosít Önnek közvetlenül a repülőtérre.

Václav Havel repülőtér Prágában

A prágai repülőtér a szolgáltatások széles skáláját kínálja, amelyek biztosítják, hogy indulása a lehető legkényelmesebb és problémamentesebb legyen. 

Prágai repülőtér

Online foglalás és transzfer a repülőtérre

Az online parkolóhelyfoglalási lehetőséggel előre bebiztosíthatja parkolóhelyét, sokszor kedvezőbb árakon. A szabadtéri parkolás 8 napra 890 CZK-ba kerül. 

Ha a fedett parkolót részesíti előnyben, a repülőtér is felkínálja ezt a lehetőséget. Ebben az esetben a parkolás ára 8 napra 1090 CZK. Autója folyamatosan, a nap 24 órájában, a hét 7 napján, szakképzett fizikai őr felügyelete alatt áll. A korszerű kamerás megfigyelőrendszer is védi, és minden kár ellen is biztosított.   

Az online foglalás egyszerű és intuitív, ráadásul ingyenes lemondást kínál, ha tervei megváltoznak.

A reptérre transzfer is biztosított, ami azt jelenti, hogy az autó parkolása után kényelmesen és gyorsan, minden további gond nélkül eljuthat közvetlenül a terminálokhoz.

A további szolgáltatások közé tartozik az autó mosása parkolás közben és az elektromos autó újratöltése

A prágai repülőtér megérti a modern utasok igényeit, ezért a hagyományos parkolás mellett további szolgáltatásokat is kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy tiszta és teljesen feltöltött járművel térjen vissza. 

Az autómosás és az elektromos autók töltése a tartós parkolást használók számára elérhető, és különösen a hosszabb ideig úton lévők számára jelent jelentős kényelmet.

Tipp: Tudja, miért kell tisztán tartania autóját?

Bécsi Schwechat repülőtér

Parkolás a bécsi Schwechat repülőtéren  különböző lehetőségeket és árkategóriákat kínál az Ön igényeitől és tartózkodási hosszától függően. 

Akár rövid, akár hosszú távú parkolást keres, a repülőtér számos parkolási lehetőséget kínál, beleértve a C parkolókat, a P3 és P4 parkolókat, valamint a speciális rövid távú K1, K4 és K3 parkolókat. 

Bécsi repülőtér

Az online parkolóhelyfoglalás előnyei

A parkolóhely online foglalása számos előnnyel jár, beleértve a helyet a repülőtérre érkezés előtt. Az online foglalás egyszerű és intuitív, lehetővé teszi, hogy saját igényei szerint válassza ki a parkolót, és előre biztosítsa a helyet, ami különösen hasznos a forgalmas időszakokban, például a nyári szünetben.

A parkolási árak rugalmasak és alkalmazkodnak az aktuális igényekhez. Az ügyfélnek lehetősége van önállóan foglalást létrehozni és igénye szerint módosítani. Parkolóhely foglalható a parkolás várható kezdete előtt 12 órával.

Parkolás a repülőtéren kívül

Maximalizálja megtakarításait a Mazur parkoló használatával, amely mindössze 6 km-re található a repülőtéri termináloktól. Az Ön kényelme érdekében ingyenes buszközlekedést biztosítunk oda-vissza.

Lehetősége van parkolójegy vásárlására közvetlenül a helyszínen a parkolóba érkezés után, vagy kényelmesen lefoglalhatja online, akár 12 órával a tervezett érkezés előtt.

Parkolási díjak árjegyzéke a Mazur parkolóban:

 • 1 óra parkolásért 3,70 eurót kell fizetni.
 • Az egynapos parkolás 26,90 euróba kerül.
 • A heti parkolásért 89,90 eurót kell fizetni.
 • A kéthetes parkolás 119,90 euróba kerül.
 • Három hét parkolás pedig 142,90 euróba fog kerülni.

Mozgássérült parkoló

A Bécsi Schwechat Repülőtér a mozgáskorlátozott utasokra is gondol, és kerekesszékkel megközelíthető parkolóhelyeket kínál, amelyek stratégiailag a terminálok bejáratai közelében helyezkednek el, hogy megkönnyítsék a hozzáférést és növeljék a kényelmet.

Érdeklődés: Tudtad, hogy egy dializált beteg is utazhat nyaralni?

Ferihegy Budapest Repülőtér

A Budapest Airport parkolási szolgáltatások széles skáláját kínálja. 

Budapest repülőtér

Reptéri parkolási szolgáltatások:

 • A parkoló a nap 24 órájában őrzött, kőfallal, ipari kerítéssel és sorompóval körülvéve.
 • Fedett és fedett parkolóhelyek.
 • A teljes parkolót kamerák figyelik.
 • Parkolóhely foglalás online vagy telefonon lehetséges.
 • A parkolásért fizethet bankkártyával vagy készpénzzel.
 • Ingyenes reptéri transzfer a Ferihegyi Repülőtér mindkét termináljára és vissza a hét minden napján, 24 órában.
 • Poggyász- és utasbiztosítás megkötése, online vagy a helyszínen a parkoló irodájában.
 • Kisbuszok bérlése sofőrrel.
 • A parkolóban való tartózkodása alatt, ha a foglaláskor kérik, az autó külsejét és/vagy belsejét megtisztítják, mielőtt visszatérne.

Parkolási árak

A budapesti reptéri parkolóban 1 nap szabadtéri parkolóban 7.800 Ft-tól, 8 nap fedett parkolóban pedig kb. 18.500 Ft-tól kell fizetni. Az árak a parkolás hosszától függenek. 

Leginkább 3-8 napig érdemes itt parkolni, amikor a parkoló kedvezményes árakat kínál.

A végén

Akár rövid üzleti utat, akár hosszú nyaralást tervez, a megfelelő parkolóhely kiválasztása jelentős hatással lehet az általános utazási élményre. Megfelelő tervezéssel, valamint a rendelkezésre álló online eszközök és szolgáltatások használatával nyugodtan indulhat útnak, és biztos abban, hogy járműve biztonságban van és gondozott.

Végső soron, legyen szó Kassán, Pozsonyban, Bécsi Schwechatban, Prágában vagy Budapesten történő parkolásról, a kulcs az, hogy előre ellenőrizze a lehetőségeket, és válassza ki az igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelelőt, hogy az utazást a lehető leghamarabb elkezdhesse és befejezhesse. legkényelmesebb.

A LUXI taxi szolgáltatásunk nem csak a közlekedésről szól, hanem a teljes élményről. Sofőrjeink nem csak ügyesek és megbízhatóak, hanem barátságosak és gondoskodóak is. Céljuk, hogy utazása minden pillanatát élvezze. Szóval miért foglalkozz más közlekedési lehetőséggel, ha a legjobb választásod van?! Adja meg nekünk a lehetőséget, hogy megmutassuk, hogyan lehet kellemes élmény a repülőtérre való utazás. Lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy lefoglalja a helyét.

A cikket a következőkkel együttműködve készítettük el Önnek:

Radka Žiaková, a PoctiveSEO webhelyoptimalizálási tartalomspecialistája: Segítünk a webes láthatóságban, marketingben, PPC reklámozásban.

hu_HUMagyar